Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

13. 06. 2019. 10:49 >> 10:49
26

NOVA

"Selaković iznio zdravorazumski stav"

Izjava generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića o Crnoj Gori kao "klasičnoj srpskoj državi" , jedina je moguća izjava koja se u tom smislu može dati o tome šta je Crna Gora bila u prošlosti, smatra portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević.

"Nezamislivo je da bilo koji Srbin, poštujući istorijske činjenice i istinu, izjavi nešto drugo po tom pitanju. To je opšta istina i zvanična Srbija nije dužna da bilo kome objašnjava šta je njen predstavnik Selaković mislio u svojoj izjavi. To je zdravorazumski stav i na ličnom i na državnom planu i Selaković ga je iznio kao jednu notornu činjenicu i jasan argument" kaže Kovačević.

Poručuje i da samo oni koji su protiv istine i oni koji ne misle dobro Crnoj Gori mogu dati drugačiju izjavu u vezi toga šta je Crna Gora bila.

"Mi Srbi iz Crne Gore, svaki drugačiji stav zvaničnih vlasti iz Srbije od onoga koji je iznio Selaković smatramo kao neprijateljski i držimo za najgoru vrstu podilaženja crnogorskim separatističkim vlastima", navodi se u saopštenju.

Kovačević dodaje da je zanimljivo da režimski mediji u Crnoj Gori za obračun sa ovim stavom, "opet za sitnu apanažu angažuju analitičare iz Beograda i Srbije, poput izvjesnih Perovića i Janjića, koji pokušavaju da relativizuju i ublaže riječi koje je izrekao Nikola Selaković" , a koje, kako kaže, odjekuju snažno i bole ih, ne zato što ih je rekao generalni sekretar predsjednika Srbije, već zato što su istinite.

I ova izjava je, kaže Kovačević, iskorišćena od strane tzv. crnogorskih intelektualaca da pošalju prijeteće poruke srpskom narodu u Crnoj Gori i istaknu 'legitimno pravo države Crne Gore' da pljačka crkvenu imovinu i osniva paracrkvene organizacije.

"Crna Gora i njen narod će svoje legitimno pravo da postoje i opstanu istaći u subotu 15. juna pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, nakon čega će, bez sumnje, iste ove plaćeničke pojave imati svoje mjesto u režimskim, antipravoslavnim i antisrpskim medijima, sa novim naletima bijesa i prijetnji", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније