Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 06. 2019. 16:08 >> 16:08
4

VUJOVIĆ PORUČIO

"Vučić nema pravo da uređuje pravni sistem CG"

Član Predsjedništva SDP Crne Gore Ivan Vujović saopštio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema pravo da sugeriše i predlaže Crnoj Gori kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi kako da uređuje svoj pravni sistem i kakve zakone da usvaja.

 

Vučić je danas najavio da će Srbija preko Venecijanske komisije zamoliti da se ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, jer taj akt nije dobar za srpski narod i dodao da bi njegovo usvajanje neminovno ugrozilo inače dobre odnose dvije zemlje.

“Obavještavamo predsjednika Vučića da je Crna Gora obnobila milenijumsku nezavisnost,  iako se on odredio da bi tu takozvanu "grešku" on spriječio. Njegov stav, kao najvišeg zvaničnika druge države, o tome da Crna Gore ne bi trebalo da usvoji neki zakon je akt miješanja u suverena prava i suvereno odlučivanje Crne Gore i njenih legalnih institucija”, saopšteno je iz SDP-a.

Vujović je kazao da bi predsjednik Srbije morao biti svjestan da je upravo čin i praksa miješanja u unutrašnje stvari druge suverene države najveći razlog za pogoršanje odnosa između dvije zemlje, o čemu upravo Vučić u svojoj izjavi iskazuje svoju zabrinutost.

“SDP se snažno zalaže da Crna Gora ima najbolje odnose sa svim svojim susjedima, pa tako naravno i sa Srbijom, ali tome svakako neće ići u prilog pristup koji je upravo demonstrirao g-din Vučić docirajući Crnoj Gori kako da uređuje svoj pravni sistem. Posebno tome ne doprinosi jučerašnja nacionalistička izjava njegovog prvog saradnika Selakovića koju je on danas prilično nemušto demantovao”, navodi se u saopštenju SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније