Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

13. 06. 2019. 21:25   >>  21:23 19

VUČIĆ

"Iznenađen sam reakcijom Vlade CG"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je iznenađen reakcijom crnogorske Vlade na njegovu molbu da crnogorske vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi vjeroispovesti, jer se, kako je kazao, ni na koji način nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Crnogorska Vlada je, reagujući na molbu Vučića, saopštila da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir, vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini.

Vučić je za Tanjug kazao da nije ni savjetovao crnogorsku Vladu „kako oni tvrde“.

"Samo sam zamolio, kao komšija i prijatelj, da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve“, objasnio je Vučić.

On je kazao da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji.

„Ni kada su se brutalno miješali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih“, dodao je Vučić.

Kako je kazao, ćutao je i kada „govore na međunarodnim forumima, i drže nam lekcije“.

"Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe“, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ne moraju da usliše njegovu molbu.

„Ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja“, dodao je Vučić.

Njihovu poruku je, kako je kazao, odlično razumio, i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

"Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome", istakao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније