Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 06. 2019. 15:45   >>  15:53

ĐUKANOVIĆ I NAGI

"EU nije kompletna bez Z.Balkana"

Ambasador Rumunije Ferdinand Nagi naglasio je na sastanaku s predsjednikom Milom Đukanovićem da je u dok je periodu njegova zemlja dok je predsjedavala Evropskoj uniji, pospata važna poruka da EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana.

“To je zajednički rad, moramo i ubuduće raditi zajedno, do ispunjenja svih zahtjeva“, kazao je Nagi, uz poruku da će Crna Gora i dalje imati snažnog prijatelja koji podržava proširenje.

"Đukanović je ukazao na izuzetno dobre odnose dvije zemlje, koji imaju korijene iz perioda bivše Jugoslavije i stariji su od aktuelnih zajedničkih evropskih interesa. Poštujemo te odnose i želimo da baštinimo tu tradiciju i u današnjem vremenu budemo dobri prijatelji, kazao je on. Predsjednik je naglasio da Crna Gora cijeni bezrezervnu podršku Rumunije crnogorskom članstvu u NATO i  napretku u pregovorima sa EU, ističući da je ta zemlja kao odgovorna država regiona uradila sve da Crna Gora dostigne svoje evropske i evroatlantske aspiracije", saopšteno je iz kabineta predsjednika,.

Ambasador je ocijenio da je Crna Gora tokom njegovog diplomatskog mandata postigla sjajne rezultate koji su očigledni.

"Postali ste članica NATO-a, mnogo ste bliži EU i predvodite taj proces", kazao je Nagi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније