Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

14. 06. 2019. 20:00 >> 20:00
1

U SKUPŠTINI

Zakon o slobodi vjeroispovijesti u fokusu sjednice

Skupštinsku raspravu o Izvještaju o primjeni Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama u 2018. godini, obilježila polemika o najavljenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Upućene su poruke i uoči sjjutrašnjeg Trojčindanskog sabora u Podgorici.

Crnogorska policija imala je prošle godine pune ruke posla. Obezbjeđivala je 518 javnih okupljanja i 31 javnu priredbu, a oko 900 hiljada ljudi učestvovalo je u tim okupljanjima. Ministar Mevludin Nuhodžić je, kaže, ponosan.

“Kada u jednoj godini obezbijedite ovoliko manifestacija i brinete o životima blizu milion ljudi, a da pritom nemate narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nema razloga za nezadovoljstvo. Naprotiv, ovo su rezultati kojima moramo biti zadovoljni”, kazao je Nuhodžić.

No u DF-u nijesu bili zadovoljni jer sjednici nije prisustvovao zamjenik direktora Uprave policije.

“Inače krvnik DF-a Nikola Janjušević. On je moj veliki dužnik i veliki dužnik DF-a i da će kad tad odgovaratio krivično pravno. Neće ga ni ovaj zakon o slobodi vjeroispovijesti spasiti gdje planirate da uvedete nekog novog Boga da mu oprosti sve ove grehove ”, kaže Milan Knežević iz DF-a.

I upravo je taj zakon bio u fokusu današnje rasprave. Iz vlasti porucuju da bi to pitanje trebalo rijesiti dijalogom, a u DF-u ocjenjuju da, kako su kazali, antisrpska histerija nastavlja da se širi.

“Da li postoji zemlja u svijetu u kojoj se otimaju crkve jednom narodu da li postojii jedan narod koji bi mirno gledao to otimanje. Naravno da ne” , pita Marina Jočić iz DF-a. 

“Niko u CG nikome ništa ne oduzima. Samo dokažimo ono što jeste”, rekao je Suad Numanović iz DPS-a.

Poslanici su raspravljali i o stanju o bezbjednosti saobraćaja na putevima u CG za prošlu godinu.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније