Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 06. 2019. 17:52 >> 19:20
5

KATNIĆ DF-U

"Tu sam da svakome pravda zakuca na vrata"

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić optužio je u Skupštini Demokratski front da je napravio agendu sa ciljem, kako navodi, da uništi SDT.

"Opšta agenda je sljedeća da ne bi slučajno rezultati SDT-a bili nesporni, koje priznaje EU, jer bi se rezultati mogli pripisati nekome ko je na vlasti, ali SDT nema nikakve veze sa s tim, mi samo radimo svoj posao", kazao je Katnić u Skupštini.

On je kazao i da u DF-u postoji strah da bi on mogao da oformi partiju.

"Drugo je što postoji opšti strah, jer sam ja kako je poznato prijatelj i Srba, da mi ne bi slučano na pamet palo da formiram neku stranku i preuzmem ove građane srpske nacionalnosti koji su van magistranih sistema odlučivanja zahvaljujući ovim što mi aplaudiraju", naveo je glavni specijalni tužilac.

Katnić je DF optužio da su, kako je kazao, ušli u ozbiljne pregovore sa vladajućim establišmentom i njima bliskim, vjerujući da bi mogli izbjeći osuđujuću presudu u suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016 .

"Ako ne bi bilo glavnog specijalnog tužioca, pa bi građanin, ili predsjednik države Milo Đukanović prihvatio te dogovore i sporazume, ali tu smeta glavni specijalni tužilac. Glavni specijalni tužilac je tu da svakome pravda zakuca na vrata, ovog puta je zakucala i nema sile zemaljske koja to može da spriječi", kazao je Katnić.

Poslanica DF-a Marina Jočić kazala je da Katnić nije zaplašio nikoga iz DF-a.

"To vam je prava udbaška priča. Niko iz DF-a nema nekakve kontakte sa establišmentom, to vam je udbaška priča", kazala je Jočić.

Ona je poručila i da Katnić neće uspjeti da stvori razdor u DF-u.

"To što ste pokušali da stvorite pukotine u DF-u, to vam neće uspjeti", odgovorila je Jočić.

Poslanik DF-a Milan Knežević pozvao je Katnića da sve što ima i zna objavi. Optužio je Katnića da spinuje kako bi, kako je kazao Knežević, zaštitio predsjednika države Mila Đukanovića.

Zbog neprimjerenih riječi u Skupštini, opomenu su dobili poslanici Branko Radulović (DF) i Nikola Divanović (DPS).

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније