Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

19. 06. 2019. 06:40   >>  06:40

RADONJIĆ TVRDI

Radim po zakonu, nijesam neprijatelj DF-a

Agencija za sprečavanje korupcije radila je u prošloj godini punim kapacitetom i dokazala da je nezavisna, nepristrasna i da nema nedodirljivih, poručeno je iz DPS-a tokom jučerašnje skupštinske rasprave o Izvještaju o radu ove institucije u 2018.

Iz opozicije, najviše iz DF-a, uputili su drugačije poruke da je ASK marionetska institucija koja služi vrhu vlasti, brani interese DPS-a i prikriva korupciju na visokom nivou.

Direktor ASK-a Sreten Radonjić odgovorio je da ASK ne radi u korist DPS-a, već u skladu sa zakonom.

“Kritikovali ste ASK prije nego je počela da radi. Radili ste to da biste prikrili zloupotrebe u izbornom procesu, a meni hoćete da imputirate da sam ja batina DPS-a. Ja radim po zakonu”, rekao je Radonjić.

On je kazao da nije “krvni neprijatelj DF-a”, kako kažu iz tog saveza. Poručio je da je blokada sredstava DF-a nakon izbora 2016. bila opravdana.

“Nijeste opravdali milion eura”, ustvrdio je on.

Na to su reagovali iz DF-a.

“To je teška optužba”, reagovao je Milutin Đukanović (DF) i kazao da jedino DRI može da tumači validnost faktura i da nije imala primjedbu.

Đukanović je kazao da je Radonjić “izaslanik Duška Markovića“, na šta je reagovao direktor ASK.

“Došao sam vašom voljom na ovo mjesto i ispunjavam sve uslove. Imam znanje i stručnost”, rekao je on.

“Ako bi neko trebalo da se ljuti, to je DPS, jer su iz DPS-a najviše bili pod udarom sankcija”, naglasio je Predrag Sekulić (DPS).

On je kazao da 436 prekršajnih postupaka, 331 sankcija, 245 novčanih kazni, koje iznose više od sto hiljada eura, potvrđuju da ASK radi punim kapacitetom.

Branko Radulović (DF) ocijenio je da je ASK “sprdnja”, zbog čega je dobio opomenu predsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Slaven Radunović (DF) kazao je da je ASK zloupotrijebljena na “klasični crnogorski način”.

“Znate li da Radonjić i Marković zajedno slave unučadima rođendane? Radonjić je tu da bi skrivao stvari koje se dešavaju u Vladi. Došao je iz penzije čovjek koji je najbliži rođak onoga ko treba da bude kontrolisan”, rekao je Radunović.

“Uveli ste kategoriju da su najbliži rođaci prijatelji. Otac kćerke i otac sina nikad u Crnoj Gori nijesu bili rođaci. Neka su im srećna unučad i neka ih slave zajedno, ali ja se neću time baviti”, prokomentarisao je Ivan Brajović.

“Itekako su rodbinski odnosi u pitanju, jer na sudu Radonjić bi mogao da se pozove na član zakona gdje je, do drugog stepena kad su tazbinski odnosi u pitanju, omogućeno da se ne svjedoči protiv okrivljenog”, kazao je Radunović.

Suad Numanović odgovorio je da bi “ljubav trebalo podržati”.

“Ako postoji ljubav među djecom, ne treba je braniti. Imam četvoro djece i ako bi se jedno od njih zaljubilo u vaše dijete, dao bih veliku podršku da tu ljubav baštinimo”, rekao je Numanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније