Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 06. 2019. 15:37 >> 16:05
3

DEMANTOVALI ODBOR

"Nijesmo dali zeleno svjetlo za opštinu Sutomore"

Ministarstvo javne uprave nije dalo pozitivno mišljenje da Sutomore dobije status opštine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Podsjetimo, Odbor za osnivanje/vraćanje opštine Sutomore saopštio je da su takvu inicijativu podnijeli još 17. jula 2014.

"Povodom objava u medijima, da je Ministarstvo javne uprave dalo pozitivno mišljenje na zahtjev MZ 'Spič' za vraćanje statusa opštine Sutomore, saopštavamo da je riječ o netačnoj izjavi. Naime, u mišljenju koje je Ministarstvo javne uprave dostavilo MZ 'Spič', između ostalog, jasno je naveden stav Ministarstva javne uprave da u ovom trenutku nije racionalno povećavati broj jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, imajući u vidu dosadašnje iskustvo sa formiranjem novih jedinica lokalne samouprave koje pokazuje da iste nijesu finansijski održive, odnosno da nijesu u mogućnosti da se finansiraju iz sopstvenih prihoda", navode u saopštenju.

Sa druge strane, kako dodaju, osnivanje jedinica lokalne samouprave zahtijeva dodatno zapošljavanje u administraciji, a samim tim i dodatne troškove.

"Imajući u vidu da stabilnost sistema javnih finansija Crne Gore u značajnoj mjeri opredjeljuju lokalne samouprave, neophodno je smanjivati javnu potrošnju i iz razloga što se na taj način stvaraju uslovi za povećanje ulaganja u razvojne projekte", dodaju u saopštenju.

Jačanje održivosti javnih finansija će se u narednom srednjoročnom periodu, kako navode, sprovoditi kroz nastavak implementacije mjera fiskalne konsolidacije, kao i planiranim reformama u sistemu javnih finansija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније