Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

22. 06. 2019. 13:00   >>  13:16 32

MARKOVIĆ PORUČIO

Crkve pripadaju narodu, odnosno državi

Vlada neće uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati, poručio je zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.

Marković je na opštinskoj konferenciji DPS-a Kolašin govorio i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

"Od Venecijanske komisije, kroz mišljenje na Zakon, dobili smo potvrdu naše slobode, nezavisnosti i demokratskog potencijala. Državi je Ustavom dato pravo da uređuje sva društvena pitanja - ne na nečiju štetu, nego u interesu svakog građanina i njegovih prava i sloboda. Tako će biti i sa ovim zakonom!", kazao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS-a je naveo da Crna Gora svoj demokratski i razvojni rezultat potvrđuje na svakoj stopi svoje zemlje, naglasivši značaj razvojnih projekata i ulaganja na prosperitet ove opštine i poboljšanje kvaliteta života njenih stanovnika. 

„Takav primjer je slobodarski i antifašistički Kolašin. Politike DPS koje realizuje Vlada imaju svoj iskaz u preko 30 miliona eura raznih investicija u vaš grad, kojima će se već iduće godine priključiti i izgrađen autoput. U Kolašinu će se dobro živjeti, ostajati i dolaziti, i zbog toga razvojni program naše partije nema alternativu“, istakao je zamjenik predsjednika DPS-a.

On je kazao da su Rovčani, Vasojevići i Moračani iz tog kraja na izborima prošle godine potvrdili da je Kolašin crnogorski grad prosperiteta i društvene kohezije.

"Već iduće godine, predvođeni novoizabranim opštinskim odborom, ta potvrda prerašće u još ubjedljiviju pobjedu Demokratske partije socijalista!", kazao je Marković.

Kako je saopšteno iz opštinskog odbor DPS Kolašin izbornoj konferenciji je prisustvovalo 160 delegata.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније