Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta, Objavila: R.P. ]

22. 06. 2019. 14:10   >>  14:13 13

VUČIĆ OCIJENIO

I Srbija i Crna Gora da spuste tenzije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi i Srbija i Crna Gora trebalo da pokušaju da spuste tenzije. On je novinarima u Minsku rekao da se u Crnoj Gori vodi kampanja protiv Srbije i Srba, a u Srbiji obrnuta kampanja, te da bi volio kada bi bilo moguće da "stanu i jedni i drugi".

Vučić je kazao i da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom Predlogu zakona o slobodi vjeroispovesti iznijeti kada taj stav bude objavljen.

Govoreći o pozivu ambasadora Srbije Zorana Bingulca u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog izjava srpskih zvaničnika, Vučić je rekao da se radi o potezima koji su za "unutrašnju upotrebu".

On je kazao i da je ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića zamolio da ne šalje diplomatsku notu Crnoj Gori.

"Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније