Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

22. 06. 2019. 18:47 >> 18:50
6

DAJKOVIĆ MARKOVIĆU

"Ostrog je ponos Crne Gore"

Umjesto da učestvuje u smirivanju tenzija i raspirivanja međubratske mržnje na relaciji Crna Gora – Srbija, premijer Duško Marković se “pridružio anti-srpskom kolu” koje je po ko zna koji atmosferu u državi, pa i u regionu, doveo do usijanja, saopštio je generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

 

“Marković u današnjoj izjavi ističe da država neće uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali, po svemu sudeći, želi da odnos crkve i države izjednači sa odnosom stanodavca i podstanara, što je nezabilježeno u svjetskoj praksi. Tom logikom, ukoliko pomenuti zakon prođe, pitamo premijera Markovića po kom kriterijumu bi se određivala visina ''kirije'' koju bi Vladike, svještenici i vjerujući narod morali da uplaćuju vladajućoj koaliciji za korišćenje manastira i crkava?”, navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore kažu da je manastir Ostrog ponos Crne Gore

“Problem je, gospodine Markoviću, što vi polemišete sa nepostojećim tezama. Zapravo, izmislili ste tezu da nekome u Crnoj Gori smeta što je Ostrog crnogorski, i onda, kao, ostrašćeno branite tu tezu. Manastir Ostrog izvjesno pripada našim granicama, ali još izvjesnije pripada i jedinoj autohtonoj crkvi u Crnoj Gori, Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније