Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

23. 06. 2019. 12:26 >> 12:26
5

KRIVOKAPIĆ U SARAJEVU

Nikad manje nezavisnosti

Crna Gora i BiH, nikada nijesu bile manje nezavisne otkada su proglašavale nezavisnost i više su imanja nego države, poručio je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić u Sarajevu.

Krivokapić je na poziv SDP Bosne i Hercegovine bio gost na sedmom Kongresu te partije koji je održan u Sarajevu.

Krivokapić se Kongresu SDP BiH obratio u ime svih prisutnih medjunarodnih gostiju navodeći bliskost SDP CG i SDP BiH kao dvije partije koje su skoro tri decenije na pravoj strani istorije u svojim zemljama.

“Nama koji dolazimo s emocijom da nam je Jugoslavija još uvijek emotivna domovina, u Bosnu dolazimo kao na hodočašće. Hodočašće gdje je Jugoslavija najviše stvarana, gdje je najzdavija ideja u istoriji tih naroda izvojevala najveće pobjede protiv tudjina. Gdje su jugoslovenski narodi pokazali kako mogu biti veliki na svjetskom nivou. Gdje su na pravoj ideji zajedništva napravli najbolju državu u kojoj su živjeli. Zato je Bosna ostala i ostaće, i ne smije umrijeti, kao emotivna domovina ostatka Jugoslavije”, kazao je predsjednik SDP-a obraćajući se prisutnima na Kongresu.

On kaže i da Crna Gora i BiH, nažalost, nikada nijesu bile manje nezavisne otkada su proglašavale nezavisnost.

“Više smo imanja nego države, više je pohare nego stvaranja i građenja i više se odlazi iz ovih zemalja nego što se u njima ostaje. Nema gore presude za jednu vlast nego kada gubi narod i kada gubi mladost. Ipak niko nam neće podariti ni slobodu ni dostojanstvo nego mi sami”, poručio je Krivokapić.

Uvjeren je da ćete SDP BiH Kongresom pokazati snagu kako da sačuva ono najvrjednije - mladost.

“Da biste imali snagu, slobodu da biste sačuvali dostojanstvo, a sve zajedno da bi se živjelo i stvaralo na ovim prostorima”, zaključio je Krivokapić obraćanje kongresu SDP BiH.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније