Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2019. 15:12 >> 15:55
41

CRNA GORA - SRBIJA

Dačić: Protiv smo zaoštravanja odnosa

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd od Crne Gore očekuje da vodi računa o pravima srpskog naroda u toj zemlji i da izbjegava poteze koji mogu da izazovu sukobe.

Dačić je rekao i da je Beograd apsolutno protiv zaoštravanja odnosa Srbije i Crne Gore.

"Mi smo apsolutno protiv zaoštravanja odnosa Srbije i Crne Gore i srpskog i crnogorskog naroda. Tu nije riječ o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji vjekovima žive u Crnoj Gori i kojih prema popisu ima više od 30 odsto", kazao je Dačić u Beogradu na konferenciji za medije sa šeficom norveške diplomatije Ine Eriksen Soreide.

Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti koji je usvojila Vlada Crne Gore predviđa da sve vjerske zajednice, među kojima je i Srpska pravoslavna crkva, moraju da dokažu da su prije 1918. godine bile vlasnice crkvene imovine i da će im ona u suprotnom biti oduzeta.

Dačić je rekao i da ne zna kakav će stav zauzeti Venecijanska komisija Savjeta Evrope koja danas treba da objavi mišljenje o tom predlogu zakona.

"Nadamo se da će mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da sprečava moguće probleme povodom tog zakona", naveo je šef srpske diplomatije.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније