Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 06. 2019. 12:39 >> 12:39
1

LIBERALI OCIJENILI

"Jokić i Perović utamničili parlamentarnu demokratiju"

Postupak predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića i predsjednice SO Kotor Dragice Perović neviđen je u modernim parlamentarnim demokratijama, kazali su iz Liberalne partije.

"Povodom jučerašnjeg skandaloznog zaključavanja i tamničenja Skupštine Opštine Kotor i parlamentarne demokratije od strane čelnika Opštine i Skupštine,koji još uvjek vrše te dužnosti,Liberalna partija izražava ogorčenje i oštar protest. Mnogi još nijesu svjesni šta se juče dogodilo i kakav je ovo udarac demokratiji i parlamentarizmu, neviđen u Evropi 21. vijeka", navodi se u saopštenju LP-a.

Poručuje se da je zaprepašćujuće i ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije od strane nadležnih institucija države, posebno Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

"Po najvišem pravnom aktu, Ustavu i svim međunarodnim i demokratskim načelima, niko ne može da zakatanči Skupštinu, ni lokalnu a ni državnu, čak ni u vanrednom i ratnom stanju, a kamoli u redovnim okolnostima i u njenim redovnim poslovima. I sve to samo da bi se očuvali položaji i fotelje, još koji dan", navode Liberali.

Legitimnim predstavnicima naroda, kako su saopštili, zabranjeno je posljednjeg dana zakonskog roka, i to od strane Vlade, da uđu u Skupštinu i održe zakonom propisanu sjednicu lokalnog parlamenta,da Kotor profunkcioniše.

"Ali juče smo saznali da parlamentarna demokratija sve može da istrpi pa i da se legitimnim predstavnicima naroda i legitimnoj skupštinskoj većini zabrani ulazak u Skupštinu. Ne postoji nikakvo obrazloženje koje bi moglo sprati ovu ljagu sa kotorskog parlamentarizma neviđenog u modernim parlamentarnim demokratijama", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније