Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 06. 2019. 15:10   >>  15:17 2

SVE VIŠE TURISTA

URA Tivat: Saobraćajnice i dalje iz prošlog vijeka

I ove godine vlada totalni kolaps u saobraćaju na relaciji Tivat-Budva, i ova dva grada su se skoro spojila neprekidnim kolonama automobila dugim skoro i do 20 kilometara a pitamo se šta će biti u julu i avgustu kad krenu nepregledne kolone od Debelog Brijega do Sukobina, poručili su danas iz tivatske URE.

Oni napominju da je ovo rak-rana crnogorskog turizma jer se po statistici svake godine bilježi znatno veći broj turista a saobraćajna nfrastruktura je ostala iz prošloga vijeka.

“Svake godine se očekuje sve veći broj učesnika u saobraćaju a po pitanju proširenja putne infrastrukture u primorskim opštinama ne radi se apsolutno ništa. Opština Tivat najavila je gradnju dva kružna toka koja će jos više usporiti saobraćaj jer se vidi da se izgradnjom kotorskog kružnog toka zbog samo jedne trake koja je u upotrebi gubi na protoku srazmjerno gustini saobraćaja”, pojašnjavaju iz ove stranke.

Navode da “ako Tivćani budu gradili iste kružne tokove samo sa jednom trakom može se slobodno konstatovati da će se novac građana uzalud baciti na propale projekte koje neće služiti svrsi”.

“Bulevar bi značajno unaprijedio saobraćajne probleme u tivatskoj opštini, ili saobraćajnica sa tri trake, a zaobilaznica bi tranzitnim saobraćajem u potpunosti rasteretila i onako prenatrpanu Jadransku magistralu. Podsjećamo da se od epohalnih obećanja Demokratske partije socijalista o gradnji bulevara od Jaza do tivta nije desilo ništa, već su se samo priče raplinule u vazduh i to posebno ponavljane prije izbora. Građani Tivta su još jednom prevareni”, poručuju oni.

Oni na kraju apeluju na vlast u Tivtu da "ozbiljno shvati sve probleme vezane za putnu infrastrukturu Tivta i reaguje najhitnije što može kako bi se problem neadekvatnih saobraćajnica u ovom primorskom gradu što prije riješio na zadovoljstvo svih".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније