Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

25. 06. 2019. 16:45 >> 16:43
5

DF BUDVA

"DPS je naš politički neprijatelj"

Jučerašnja press konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure, predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti, saopšteno je iz budvanskog DF-a.

"Bez obzira ne nesuglasice koje prirodno postoje u svakoj koaliciji, smatramo da održavanje vlasti u budvanskoj opštini nema alternativu", naveli su oni u sopštenju.

"U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjera, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena," naveli su iz DF-a.

Oni navode i da je očigledno da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa, ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti, smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje.

"Predsjednik Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a. Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou. Sastanci na kojima je gospodin Carević prisustvoao u svojstvu predsjednika Opštine Budva su isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interese građana Budve. Želimo da podsjetimo da se vlast u Budvi održala zahvaljujući gospodinu Careviću i DF-u, prvenstveno zbog toga što je upravo on uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u", navode oni u saopštenju.

"Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu, a da se on zapravo nalazi u njihovom. Naš cilj je da sačuvamo vlast u Budvi i pokažemo čitavoj crnogorskoj javnosti da je promjena vlasti poželjna u svakom smislu i da su građani na izborima 2016. godine ispravno odlučili kada su nam zajednički ukazali povjerenje."

Oni kažu da prepoznajući matricu koja je proizvela političku krizu u Kotoru, sigurno neće dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti preseli u Budvu kako bi se omogućilo, kako kažu, DPS-u da ponovo zavladaju Budvom.

"DF jasno poručuje da neće biti partner u priči onima koji prizivaju skraćenje mandata i preispitivanje povjerenja a građanima Budve obećavamo da nećemo dozvoliti prekrajanje njihove izborne volje jer je za nas to imperartiv u političkom djelovanju. Za razliku od naših koalicionih partnera u Kotoru, DF se nikada neće obratiti Markoviću ili bilo kom visokom funkcioneru DPS-a sa molbom da mu se produži mandat još koji dan već ćemo odgovorno i dostojanstveno upravljati gradom dok god uživamo podršku naših građana", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније