Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 06. 2019. 06:38   >>  18:08 21

RAKOČEVIĆ

O zakonima kad se opozicija vrati u odbor

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DSP) Nikola Rakočević kazao je da će podgrupe Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koje rade na unapređenju izbornih zakona, imati do kraja jula spremna zakonska rješenja.

Rakočević je dodao da će zakoni biti urađeni shodno preporukama ODIHR-a i Evropske komisije, uz ključnu pomoć predstavnika civilnog sektora, akademske zajednice i stručne službe Skupštine.

"Rješenja koja ćemo koncipirati umnogome unapređuju sistem, nećemo ih predlagati u dalju proceduru dok se kolege iz opozicije ne uključe u rad Odbora i daju svoje prijedloge jer je namjera većine u Skupštini da kreira zakone koji će zadovoljiti ne samo većinu u vlasti već i većinu u opoziciji", rekao je Rakočević za Pobjedu.

Govoreći o tome kako bi trebalo prevazići aktuelno stanje, budući da i pored više poziva, opozicija i dalje ne namjerava da se vrati u Odbor, Rakočević je rekao da demokratija ne poznaje drugi metod prevazilaženja ovakvih problema osim u otvorenosti za dijalogom.

"Sve relevantne domaće i inostrane adrese su preporučile i pozvale opoziciju da se vrati u rad Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Partije u vlasti su spremne na razgovor o svim pitanjima, prijedlozima koji ce unapređivati izborne zakone, skladno savremenim standardima poznatim u zemljama razvijene demokratije. Kako za zakone koji traže dvotrećinsku podršku, tako i o zakonima za koje je potrebna natpolovična većina, važno je postići širok konsenzus", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније