Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

28. 06. 2019. 16:50 >> 18:24
7

ĐUKANOVIĆ I DURMIŠI

CG nastaviće da podržava stabilnost Kosova

Stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unaprijedili saradnju, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je u oproštajnu posjetu primio Skendera Durmišija, ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori. Đukanović je istakao da će Crna Gora nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je ambasadoru Durmišiju za odličnu saradnju tokom njegovog diplomatskog mandata i doprinos unapređenu odnosa između dvije države.

"Stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unaprijedili saradnju," ocijenio je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što prije epilog u interesu svih.

Đukanović je iskazao podršku za obnovu dijaloga između Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi. Đukanović je istakao da Crna Gora nastoji da bude konstruktivan partner, svjesna  delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u cjelini.

”Crna Gora će sa istim razumijevanjem nastaviti da i dalje podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju", kazao je on.

Đukanović je ambasadoru Durmišiju prenio i zahvalnost Crne Gore za pažnju Kosova prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i napretku u stvaranju uslova za njeno okupljanje i konstruktivno djelovanje.

Ambasador Durmiši je zahvalio na prijemu predsjedniku Đukanoviću ističući da mu je bila privilegija i čast da bude prvi ambasador Kosova u Crnoj Gori, gdje je, kako je kazao, naišao na izuzetan prijem i saradnju crnogorskih insitucija. Durmiši je naglasio da se raduje uspjesima Crne Gore, kao i da visoko cijeni doprinos Crne Gore regionalnom napretku.

Sagovornici su se saglasili da su dosadašnji rezultati u saradnji dobra osnova za produbljivanje odnose prije svega u oblasti ekonomije, infrastrukturnog povezovanja i kulture.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније