Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

29. 06. 2019. 20:52 >> 21:24

ZBOG ULASKA U SO KOTOR

Jokić podnio krivičnu prijavu

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu u Kotoru nakon što je nova skupštinska većina otpečatila službeni ulaz u radne prostorije SO u palati Bizanti.

Navodi se da je razlog podnošenja prijave zaštita ustavno-pravnog poretka države Crne Gore, zaštita prava i na zakonu zasnovanih pravnih interesa lokalnog stanovništva, kao i sprečavanje daljeg činjenja krivičnih djela.

Jokić je rekao za Radio Kotor da se u Kotoru dogodio "napad pajserom na državno - pravno uređenje i na Ustav Crne Gore".

"Ovo je do sada neviđena hajdučija i nasilje kojim kotorski DPS i Bruna Lončarević (bivša odbornica SDP-a) hoće na silu da preuzmu vlast. Hajdučija u vidu obijanja prostorija i skidanja pečata, koju je učinila grupa ljudi, nije im i prva. Protiv njih ću podnijeti prijavu. Posebno je tragično što su u svemu učestvovali direktori javnih ustanova, Neđeljko Moškov (JU Resursni centar za sluh i govor dr Peruta Ivanović) i Srđan Dragomanović (Dom starih Grabovac Risan), kome se sudi zbog poziva na linč", rekao je ranije Jokić.

Odbornik DPS-a Željko Avramović, koji je prekjuče izabran za vršioca funkcije predsjednika Skupštine opštine Kotor do izbora njenog predsjednika, kazao je za Radio Kotor da je juče višestranačka komisija otpečatila ulaz lokalnog parlamenta u palati Bizanti.

"I pored mojih pokušaja da stupim u telefonski kontakt sa predsjednikom Opštine Jokićem u tome nijesam uspio, a i gopođa (Dragica) Perović se cijeli dan nije javljala na telefon. Nakon toga odlučio sam da formiram komisiju koja je izvšila otpečatiranje kancelarija. Na ovaj način stvorili su se uslovi da Skupština od ponedjeljka normalno funkcioniše", kazao je Avramović.

Avramović je rekao i da je komisija prethodno obavijestilia državne organe o njihovoj namjeri da otvore vrata i uđu u skupštinsku salu, ali i da od kotorskog tužilaštva i policije nijesu dobili decidan odgovor po tom pitanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније