Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

01. 07. 2019. 08:37   >>  08:37 14

ĐONOVIĆ

"DPS se ozbiljno priprema za izbore"

Do redovnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori ostalo je još godinu i četiri mjeseca. Partije vladajuće koalicije, koju predvodi DPS, shvatile su da nema vremena za gubljenje, pa su, poučene greškama iz prošlosti, krenule u obnovu partijske infrastrukture i podmlađivanje kadra u stranačkim organima. Politički analitičar Ranko Đonović, za Pobjedu, ocjenjuje da se varaju oni koji današnju politiku DPS-a poistovjećuju sa onom od prije 30 godina.

Crnogorska opozicija, ili makar većina partija, nastavlja da tapka u mjestu. 

„Ne želim da kažem da vladajuća koalicija ne bi mogla biti bolja i da bude na unutrašnjem planu uspješnija. Međutim, svjestan sam činjenice da je najbolja politika u bilo kojoj državi, pa i u našoj Crnoj Gori, ona koja je moguća a ne ona koja je najbolja, ali da je pored drugih razloga, sa nama ovakvim kakvi jesmo - i nemoguća", kaže Đonović.

On je, kako je rekao, siguran, iako se to za sada u javnosti ne vidi, da vladajuća koalicija priprema strategiju za predstojeće parlamentarne izbore i da to vjerovatno rade u okviru svojih političkih partija i saglasno vlastitim političkim interesima.

„Nadam se da kod bilo koga od njih uskostranački interesi neće nadvladati interese države Crne Gore i njenih građana, što je važnije od nekih ličnih il grupnih interesa“, ističe ovaj politički analitičar.

Đonović dodaje da je partijsko - politička saradnja unutar vladajuće koalicije u najmanju ruku korektna i da su rezultati takve saradnje vidljiviji gotovo na svim poljima, a naročito na spoljno-političkom djelovanju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније