Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 07. 2019. 10:21 >> 10:20
1

MEDOJEVIĆ POZVAO

Republikanci da se bave situacijom u CG

Međunarodni Republikanski Institut IRI i ostali segmenti Republikanske stranke i administracije predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa morali bi mnogo snažnije da se bave situacijom u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tokom službene posjete SAD, gdje se sastao sa zamjenikom predsjednika IRI Skotom Mastikom i direktorom za Evropu u toj think tank organizaciji, koja promoviše politiku Republikanske stranke u inostranstvu, Polom Mekartijem.

Kako je saopšteno iz PzP, jedan od lidera Demokratskog fronta naglasio je da bi IRI trebalo da bude aktivnija u Crnoj Gori, pogotovo zbog svima poznate činjenice da režim Mila Đukanovića “aktivno lobira za politiku Demokrata i da su podržavali kampanju Hilari Klinton i djelovanje duboke države, čiji su aktivni vojnici godinama”.

On je upoznao predstavnike IRI sa ključnim izazovima pred kojim se nalazi opozicija u Crnoj Gori, suočena sa, kako je rekao, progonom i pritiscima režima.

“Crna Gora je poslednja država bivšeg komunističkog lagera koja nije smijenila vlast na izborima i ta činjenica opterećuje i blokira razvoj demokratije i efikasne tržišne privrede. Umjesto da se situacija popravlja, kriza je sve dublja, nepovjerenje sve veće i zemlja nepovratno ide ka sukobima i nestabilnosti”, istakao je Medojević.

Ocijenio je da jednostrana, navijačka i neobjektivna saopštenja Ambasade SAD u Podgorici samo stvaraju konfuziju među građanima i kreiraju alibi kriminalizovanom režimu da nastavi sa progonom DF i ostalih oponenata.

“Tako je Ambasada SAD čestitala prvostepenu presudu Višeg suda protiv lidera DF, Andrije Mandića i Milana Kneževića, iako je nepodijeljena ocjena stručne javnosti, i domaće i međunarodne, da se radilo o montiranom procesu u kojem tužilaštvo nije predstavilo nijedan dokaz, već se čitav slučaj zasnivao na dogovorenom lažnom svjedočenju saradnika BIA, pravosnažno osuđenog ubice i psihijatrijskog bolesnika, koji mijenja iskaze u zavisnosti koja služba ga pritisne”, rekao je Medojević.

On je pozvao prestavnike IRI da se snažnije projektno uključe u Crnoj Gori.

“Posebno imajući u vidu da je djelovanje transnacionalnog narko kartela, upravljanog od strane režima u Crnoj Gori, ugrozilo vitalne nacionalne interese SAD i da se stanje može popraviti samo podrškom demokratskoj opoziciji”, naglasio je.

Predstavnici IRI su pozvali Medojevića da svoje konkretne predloge za saradnju dostavi IRI u što kraćem roku, kako bi se blagovremeno mogli pokrenuti konkretni projekti, a on ih je zamolio predstavnike da iskoriste svoje mreže uticaja na Bijelu kuću, State Department, Kongres i Senat, kako bi se otvori kanali komunikacije i sa opozicijom, a posebno Frontom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније