Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 07. 2019. 09:52   >>  06:54

SD KOTOR

"Smjena Perovićke, izlazak iz haosa"

Socijaldemokrate Kotora pozdravljaju konačno uspostavljanje poštovanja volje većine u lokalnom parlamentu, oličeno u smjeni sada već bivše predsjednice SO Kotora, saopšteno je iz te partije. To je, kako su kazali iz SD-a, bio prvi korak ka izvođenju grada iz stanja haosa i anarhije u koje ga je trenutna vlast dovela.

 

“Građanke i građani Kotora, već duži vremenski period, žrtve su nemara i neodgovornosti aktuelne lokalne vlasti koja sada već funkcioniše bez potrebne većine. Nažalost, od 2016. godine i njihovog dolaska na vlast u našem gradu, niti jednom nas nijesu uspjeli uvjeriti da im je javni interes, interes grada i njegovih stanovnika, preči od uskopartijskih interesa. Koalicija je uglavnom funkcionisala na raspodjeli funkcija, sukobima oko istih, a nerijetko su na visoke pozicije, kao i radna mjesta, u Kotor dovođeni kadrovi iz drugih gradova”, navode iz SD-a.

Ovakva atmosfera, kako tvrde, ni u kojoj varijanti nije mogla slutiti na dobro našem gradu.

“Nakon gubitka podrške većine odbornika, funkcioneri aktuelne vlasti pribjegavali su brojnim opstrukcijama sprovođenja volje većine, do sad neviđenim ni u Crnoj Gori,  ni u bilo kojoj modernoj, demokratskoj državi”, navodi se u saopštenju.

Iz SD-a podsjećaju na “atmosferu linča koju je Demokratska Crna Gora priredila” uoči sjednice na kojoj je izglasano nepovjerenje tadašnjem predsjedniku Opštine Kotor.

“Podsjetićemo, noć pred sjednicu je odbornicima prijećeno da će biti spriječeni da uđu u skupštinsku salu, pa makar i fizički. I toga dana se gro aktivističkog jezgra Demokrata iz svih dijelova Crne Gore sjatio ispred Palate Bizanti kako bi, stvarajući atmosferu straha i nesigurnosti, odbranili neodbranjivo – gradonačelnika koji više nema podršku većine. Situacija je eskalirala „zapečaćivanjem“ prostorija SO Kotor, okivanjempalate u lance i njenim zakatančivanjem”, navodi se u saopštenju.

Iako fizički spriječeni da to odrade na predviđenoj lokaciji, odbornici većine u Kotoru, a koju čine i odbornici SD-a, na zakazanoj sjednici smijenili su predsjednicu SO.

“To je bio prvi korak ka izvođenju grada iz stanja haosa i anarhije u koje ga je trenutna vlast dovela. Kao participanti nove lokalne vlasti koja će uskoro biti uspostavljena, Socijaldemokrate će ozbiljno, odgovorno i posvećeno raditi ne bi li Kotoru nadoknadile sve ono što je izgubio u minule 3 godine. Našim ljudima će, kao i uvijek do sada, interes grada i njegovih stanovnika uvijek biti na prvom mjestu, iznad svakog drugog interesa.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније