Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine; Objavila: M.M ]

02. 07. 2019. 08:08 >> 08:08
4

POPOV

"Otvorena pitanja rješavati dijalogom"

Očigledno je da su na putu ka Evropskoj uniji najviše odmakle Crna Gora i Srbija, ali region je na velikom iskušenju, jer je Evropska unija previše okupirana sobom, ocijenio je kopredsjednik regionalne Igmanske inicijative za Srbiju Aleksandar Popov.

Govoreći o evropskoj perspektivi zemalja regiona, Popov objašnjava da je namjera EU ranije bila da do 2025. godine Srbija i Crna Gora postanu punopravne članice, ali da su se stvari u međuvremenu zakomplikovale na dva plana.

Jedan plan je Evropska unija. Migrantska kriza je pokrenula lavinu i ogolila neke stvari. Došlo je do toga da, kada neke zemlje postanu članice Unije, uvedu autoritarne režime, koje plivaju na populizmu, a često i na nacionalizmu.

EU želi da vještački drži nadu da će, da se ne bi desio loš scenario, zemlje postati članice u neko dogledno vrijeme. Ipak, po mom mišljenju, 2025. godina je sjutra. Mislim da to više nije realno”, naglašava Popov.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније