Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

03. 07. 2019. 17:06   >>  17:04 2

DF SMATRA

"Javnost zbunjena nakon hapšenja Sinđelića"

Demokratski front smara da je crnogorska javnost ostala zbunjena u vezi sa informacijom o hapšenju Saše Sinđelića, nakon kako kažu odvojenih saopštenja Višeg suda i MUP-a o hapšenju Sinđelića.

Oni kažu da je Viši sud izdao saopštenje da je Saša Sinđelić uhapšen i da mu je određen ekstradicioni pritvor po crvenoj Interpolovoj potjernici zbog ubistva u Hrvatskoj, a da je nakon toga saopštenjem reagovao i MUP saopštenjem da Saša Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori, navode oni.

"Toliko nivo, zbunjujće koordinacije Višeg suda i MUP- a samo ukazuje da su ove dvije institucije zbog pritiska javnosti u jednom danu izvele klasičnu prevaru", navodi DF u saopštenju.

Oni u saopštenju podsjećaju da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u Skupštini 16.06. izjavio da je Saša Sinđelić ilegalno stigao u Crnu Goru te da je istog trenutka kad se našao na teritoriji Crne Gore zatražio politički azil.

"Saša Sinđelić zatražio je politički azil u Crnoj Gori, a da su se Viši sud i MUP pravili neznavenima. I sad imamo sljedeću situaciju: Saša Sinđelić bježi iz Srbije koja neće da ga izruči Hrvatskoj, i to u Crnu Goru koja je dužna da ga izruči po potjernici Hrvatskoj. Mjesec dana već boravi u Crnoj Gori, a da Viši sud i MUP ne znaju gdje se nalazi, dok SDT uporno tvrdi da se Sinđelić nalazi u migrantskom centru u Spužu i da je zatražio politički azil. Istražni sudija mu određuje ekstradiocioni pritvor ( o kom se može odlučivati u narednih šest mjeseci), ali Sinđelić dan ranije prije nego će biti izveden pred istažnog sudiju traži politički azil iako zna da ga ne može dobiti, zbog ubistva koje je počinio", navode iz DF-a

Iz DF-a kažu da je svakom jasno da Sinđelić traženjem azila odgađa odluku o izručenju Hrvatskoj, i da je očigledno da se radi o udruženoj akciji Višeg suda i MUP- a u izvršenju krivičnog djela ometanje pravde i pomoć optuženom u skrivanju od krivičnog djela.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније