Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

06. 07. 2019. 11:55 >> 11:55
6

TIVATSKA URA PORUČILA

Za budućnost Aerodroma da se pitaju građani

Tivatska URA je protiv toga da se Aerodrom oduzme od vlasništva grada, već je za to da se građani Tivta pitaju za njegovu budućnost i da se zemljište koje se nalazi u okviru aerodromskog kompleksa vrati ili nadoknadi vlasnicima po transparentnoj osnovi, saopštio je danas Momčilo Radnjić, član Glavnog odbora URE iz Tivta.

"Sve učestalija bahatost DPS-a i njegovih satelita i strogo centralističko ponašanje u odnosu na lokalnu samoupravu rezultiralo je namjerom Vlade Crne Gore da privatizuje ili 'valorizuje', kako premijer voli da kaže, Aerodrome Crne Gore, pa tako i tivatski. Namjera da se Aerodrom Tivat valorizuje predstavlja otimanje tivatske zemlje zarad koristi budućeg investitora i zarad 'tala' pojedinaca iz korumpirane vlasti", kaže Radnjić.

Kako se dodaje u saopštenju, Socijaldemokrate su "kao partija koja je participiranjem u vlasti na lokalnom i državnom nivou, dodvorničkim, nepotističkim i usko interesnim djelovanjem doprinijela novonastaloj situaciji".

"Između ostalog zbog takvih će građani Tivta, sva je vjerovatnoća, ostati bez đedovine. O HGI ne treba puno trošiti riječi jer će uskoro biti politička prošlost", smatra Radnjić.

On navodi i da je neohodno hitno usvojiti odredbu po kojoj bi se Aerodromu Tivat, od lokalne vlasti, uvela specijalna ekološka taksa, kao i nadoknada za buku i korišćenje gradskog vazdušnog prostora zbog blizine grada trajektoriji leta komercijalnih vazduhoplova.

"Tom taksom bi se gradski budžet znatno popunio, a sredstva bi se mogla iskoristiti i za izgradnju lokalne infrastrukture koja je trenutno u veoma lošem i jedva funkcionalnom stanju", zaključuje Radnjić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније