Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 07. 2019. 09:35   >>  13:27 2

JOKIĆ PORUČIO

SO Kotor danas nije po volji građana

Skupština opštine Kotor danas ne predstavlja volju građana Kotora, ona je u ovom sastavu proizvod političke korupcije i kršenja svih zakona države Crne Gore, poručio je aktuelni predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

 

U ime predstavnika pet partija koje su činile dosadašnju vlast u Kotoru, kao i u ime predstavnika odborničkih klubova, Jokić je na konferenciji za novinare obavijestio javnost da neće prisustvovati sjednici SO Kotor koja je, kako je naznačio, “zakazana protivno zakonu”.

Sjednicu je zakazao predsjednik SO Kotor Jovo Suđić, koji je u četvrtak izabran glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Brune Lončarević.

“Skupština opštine Kotor danas zasijeda kako bi DPS, njihovi sateliti i odbornica koja je političkom korupcijom završila u toj sali pobjegli od izbora i volje građana, svjesni da tu provjeru ne bi mogli proći danas, kao što je više nikada neće proći u Kotoru. Ovaj udruženi korupcionaško hajdučki poduhvat DPS predstavlja pokušaj da se silom na sramotu vrate na vlast bez izbora, pa barem na godinu dana, kako bi se zaustavile revizije i sakrila druga nepočinstva", rekao je Jokić, prenosi Radio Kotor.

Potvrdu zakonitog djelovanja kotorske uprave, kako je najavio, tražiće na sudu.

"Za razliku od naših političkih konkurenata mi sudske instance priznajemo i onda kada ne donesu odluke u našu korist, to razdvaja nas od njih, legaliste od provalnika. Provalnici su se uz podršku Vlade Crne Gore drznuli da ne priznaju sudske odluke. Najlakše je bilo sa naše strane ponovo obiti već obijene prostorije kotorske skupstine. To nije naš manir niti to promovišemo kao manir ponašanja u državi. Naš odlazak na ovako zakazanu skupštinu bi predstavljao legitimisanje nezakonitog djelovanja grupe odbornika, pristajanje na rušenje ustavno-pravnog poretka države Crne Gore i nepoštovanje sudskih odluka. O svemu ovome, kao što znate smo više puta obavjestili Vladu Crne Gore i upoznali sve nadležne državne organe sa svim činjenicama", rekao je Jokić.

Vlada Crne Gore i njen predsjednik su, kako tvrdi, odlučili da svjesno postanu saučesnici i pokrovitelji ovog pravno-političkog nasilja.

"Kao legalisti nemamo prava da danas u Skupštini opštine Kotor vodimo dijalog sa provalnicima i nepostovaocima sudskih instanci koji nose kalauze kada ulaze u Bizanti palatu", istakao je Jokić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније