Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 07. 2019. 15:52   >>  16:24

URA APELUJE

Produžiti rok studentima za otplatu dugovanja

Forum mladih Građanskog pokreta URA, uputio je danas javni apel Univerzitetu Crne Gore, sa zahtjevom da se studentima državnog Univerziteta produži rok za uplatu zaostalih dugovanja, te da se studentima ne onemogućava prijava ispita za septembarski rok, zbog zaostalih dugovanja.

 

Predsjednik Foruma mladih URE Milan Đaković kazao je da je Univerzitet izašao sa uslovom prema studentima koji se ne finansiraju iz budžeta da moraju platiti sva zaostala dugovanja kako bi izašli na završne ispite u septembarskom roku.

“Ovaj apel je odraz naše želje, da se studentima, koji nijesu u mogućnosti da do kraja ljetnje turističke sezone, otplate dug, rok za otplatu istog produži, oni nesmetano izađu u septembarskom roku i položu ispite. Velika većina mladih finansira svoje studije, sezonskim radom, te smatramo da bi Univerzitet trebao da ima razumijevanja za specifičnu situaciju u kojoj se nalazi dobar dio studenata”, poručuje Đaković.
Đaković izražava nadu da će njihov apel, kao i zahtjevi velikog broja studenata biti razmotreni, i napominje čelnike Univerziteta da i u ovom i u budućim slučajevima moraju biti predusretljiviji prema studentima jer su oni tu zbog njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније