Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2019. 18:33   >>  18:36

JOKIĆ MARKOVIĆU

"Ne postoji izgovor za kršenje zakona"

Ne postoji izgovor za kršenje zakona, a Vlada Crne Gore ga je brutalno prekršila, saopštio je bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, reagujući na navode Vlade Crne Gore.

Podsjetimo, iz Vlade su saopštili da Jokić dvije godine ignoriše pozive premijera Duška Markovića.

"Ništa ne može biti izgovor za kršenje zakona, osim ako nijesmo u Frankovoj Španiji gdje je važila krilatica da za prijatelje može sve, a za neprijatelje postoje zakoni. Ne postoji niti jedan razlog koji bi opravdao činjenicu da je Vlada 30. maja jednu tačku Zakona tumačila na jedan način, a 28 dana kasnije na drugi, u korist njihovih lokalnih provalnika.Tačnije, ne bi postojao ni jedan jedini izgovor da nije u pitanju Vlada kojoj je partijski interes iznad opšteg interesa, iznad interesa građana i iznad državnog interesa", saopštio je Jokić.

Kako je kazao, da je znao da je metod kojim se od Vlade i predsjednika Vlade može dobiti odgovor, pisanje otvorenih pisama, svaki bi dopis slao putem medija.

"Ipak, nadao sam se da Vladu vodite malo ozbiljnije od toga, što je očigledno bilo neopravdano i uzaludno nadanje. Sada kada smo pronašli način na koji možemo komunicirati i na koji odgovarate, podsjetiću Vas da smo Ustavnom sudu predali žalbu zbog načina donošenja DUP-a Kostanjica i da ćemo ukoliko se država ne uključi, zbog interesa ofšor preduzeća izgubiti UNESCO status. I o tome sam Vam pisao nekoliko puta, pa prelistajte u arhivi", poručio je Jokić Vladi Crne Gore.

On je istakao da ni jedan njegov dopis nije bio zbog Vlade i njenog predsjednika.

"Naprotiv. Koliko je zamjenika DPS-a boljelo što sam predsjednik Opštine Kotor, iako je njegov šef 16. oktobra 2016. godine obznanio pobjedu DPS-a u Kotoru, sasvim sigurno je meni više smetalo što su DPS i njihovi sateliti nastavili da nam već neku godinu preko tridesete troše živote i sudbine.

Vama je smetalo to što ne možete da ostvarujete partijske i lične interese u Kotoru, dok sa druge strani meni i mojoj generaciji smeta što ste na vlast došli u godini kada smo se rodili i što nam od tada ne dozvoljavate da živimo normalno", izričit je Jokić.

On je dodao da, ukoliko je razlog kršenju zakona činjenica da se nije odazvao na pozive premijera da mi u Podgorici čestita Dan opštine Kotor, onda je to, kako kaže, slab razlog dostojan samo nedoraslih ljudi.

"Nema te funkcije, te političke kombinatorike, tog razriješenja koje je vrijedno dostojanstva grada. Da ste poštovali dostojanstvo istog tog grada, premijer bi se barem dva puta kada je bio u posjeti opštini Kotor najavio domaćinu. To je na kraju pitanje manira. O tome koliko je puta državni protokol ignorisao lokalnu upravu neću ni trošiti riječi", naveo je Jokić.

Na kraju, poziva Markovića da još jednom pogleda dopise koje mu je uputio.

"Ne zbog mene, već zbog Vas i zakona države Crne Gore. Zbog mene ne morate ništa, naš odnos je u svemu jasan. Među nama je neprelazni prelaz, omeđen zrnom časti, i da znate, da se ne trudite, “to se nikako ne može imati, ne može, osim ukoliko se već nema", zaključio je Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније