Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 07. 2019. 13:40 >> 13:42

SDP

Podržali kontrolu rada Pažina

SDP će podržati inicijativu opozicionih poslanika da se u Parlamentu povede dijalog o pretresanju rada Vlade u dijelu nadležnosti potpredsjednika Vlade za politički sistema i ministra pravde, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a navode da je njihov stav principijelnog karaktera da kao opoziciona partija podrže inicijative koje mogu voditi većem stepenu kontrole rada izvršne vlasti i aktivnoj poziciji Skupštine kao predstavnika svih građana.

"SDP nije saglasna sa određenim stavovima, zaključcima i ocjenama koji su sadržani u interpelaciji ali vjerujemo da je skupštinski dijalog dobra prilika da svi politički subjekti daju svoja viđenja rada Vlade u ovoj važnoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Ističu da je vladavina prava oblast koja je ključna za kvalitet i brzinu našeg puta ka EU, pa je, kako su kazali, i sa te strane neophodno da dobijemo odgovore na razloge kritičkog odnosa naših evropskih partnera.

"Takođe, ono što je poražavajuća činjenica za crnogorski Parlament je upravo izostanak primjene mehanizama nadzora nad radom izvršne vlasti, zbog nepostojanja političke volje od strane parlamentarne većine, a što takođe konstatuju EU u svojim izvještajima o Crnoj Gori", kazali su iz SDP-a.

Iz te partije navode da imaju ambiciju da, uvažavajući sve ove elemente, tokom skupštinskog dijaloga na argumentovan način doprinese pretresanju te važne teme, sa jasnim viđenjem mogućeg ishoda u vidu skupštinskih zaključaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније