Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 07. 2019. 12:32   >>  12:32 3

RUKOVODSTVO SDP-A

Vijenac za sjećanje na žrtve u Srebrenici

Delegacija Socijaldemokratske partije, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković i počasnim predsjednikom Rankom Krivokapićem, položila je danas vijenac na Spomenik civilnim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije na Pobrežju.

 

Prisutni su munutom ćutanja odali počast svim nevinim žrtvama ratova devedesetih, s posebnim pijetetom se sjećajući genocida u Srebrenici koji je otpočeo na ovaj dan prije 24 godine i u kojem je stradalo preko 8.000 ljudi.

“Na današnji dan je prije deceniju, upravo na inicijativu SDP, podržanu od strane građanskih partija u Skupštini Crne Gore, usvojena Deklaracija o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici i, indirektnom, ustanovljavanju dana sjećanja i na sve ostale civilne žrtve sukoba vođenih u tom periodu na prostorima bivše SFRJ”, saopšteno je iz te partije.

Samo građanska, multinacionalna, pravedna, slobodna i evropska Crna Gora, kako se navodi, može biti povoljan okvir za razvoj i napredak Crne Gore u svim oblastima.

“Ovi dani nas iznova podsjećaju na značaj očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori, koji predstavljaju temelj očuvanja mira i stabilnosti. SDP će se, kao i uvijek od osnivanja prije 3 decenije, i sa posebnom obavezom da baštini časno nasljedje svih antiratnih i gradjanskih struktura iz 90-ih godina, snažno boriti da ovaj koncept u potpunosti zaživi u našoj državi”, zaključili su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније