Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 09. 2013. 12:39 >> 12:40
8

OTVORENO PISMO

Bošnjak: Stijepoviću, mnogo ste uzlećeli

Neko ko je simpatizer Demokratskog fronta za ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića nije podoban, pa on, kršeći zakon, u stalni radni odnos prima kadar DPS-a i u Mašinskoj školi u Podgorici zapošljava brata sekretarke škole, dokazujući da jedino poštuje sud partije i ono što smo čuli u aferi „Snimak“, tvrdi poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Ona, u otvorenom pismu, kritikuje Stijepovića za progone partisjkih neistomišljenika i kršenje zakona.

„Obzirom da ste pred licem javnosti u skupštinskoj sali pokušavali da nam dokažete da je dobro što imamo preko 2000 prosvjetnih radnika koji su zaposleni na određeno vrijeme, i da ih time ne držite u neizvjesnosti i strahu od gubitka posla, jer se kao navodno gleda isključivo stručnost a ne partijska i nacionalna pripadnost, a onda kada direktor Mašinske škole gospodin Borovinić  direktno prekrši  Opšti zakon o obrazovanju i sva pravila koja ste Ministre, lično vi potpisali, i primi u stalni radni odnos ne nekog od ovih 2000 koji godinama rade na „uzici“ na određeno, vi ćutite i ne reagujete“, navodi Bošnjak.

Ona vjeruje da je to zbog toga „što se radi o vašem zemljaku i pretpostavljam vašem partijskom aktivisti  za koga ste lično urgirali.  Drugog objašnjenja nema“.

„Očigledno da neko ko je simpatizer DF-a, a to mu je vrlo drsko, kako samo on umije, vaš glavni inspektor gospodin Anđić stavio  direktno do znanja , kako reče „prateći ga na Facebook-u“,  vama nije bio podoban, iako je trebao u skladu sa svim propisima biti preveden u stalni radni odnos, vi ste kršeći zakon dali prednost DPS kadru, bratu sekretarke škole i dokazali da poštujete jedino sud partije i ono što smo čuli u aferi „Snimak“ .  Tragično je da se naši inspektori i to glavni bave praćenjem privatnih Facebook profila nastavnika, umjesto da sankcionišu direktore škola koji krše zakone“, navodi Bošnjak, uz opasku da im je Anđić odavno poznat.

„Sjećamo ga se kako je „junački“ htio da isključi struju i vodu cetinjskim gimnazijalcima tokom protesta, i kako je mnogobrojnu rodbinu udomio u Medicinsku školu, tako da od njega nas ništa ne može iznenaditi, pa ni ovo uhođenje na Facebook-u“.

Bošnjak poručuje Stijepoviću da je, nakon svega što je javno rekao,  „sramno da se sad uz vašu saglasnost krši zakon i progone partijski neistomišljenici na način što im se ugrožava elementana egzistencija.  A ovo nije jedini slučaj kršenja Zakona i sporazuma koji ste potpisali sa Sindikatom prosvjete, ali očigledno da ste u panici od svakim danom izvjesnijeg gubitka vlasti, jer prljavštine i nedjela koje ste vi iz DPS radili godinama, isplivavaju na površinu“.

Poslanica DF-a tvrdi da ministrovo ćutanje na očigledno kršenje Zakona, „što je čak potvrdila i vaša inspekcija, samo govori da vi jedno pričate i obećavate, a drugo radite, i da ničim ne zaslužujete da budete na mjestu koje pokrivate“.

DF, napisala je Bošnjak, neće dozvoliti da se ministar Stijepović  olako poigrava sa ljudskim sudbinama, poručujući mu da iole ima političke odgovornosti, nakon povlačenja sistemskog Zakona o visokom obrazovanju, podnio bi ostavku.

„No vi, kao ni većina vaših kolega ne znate šta je odgovornost,  čini vam se da ste van sistema ali neće ni to zadugo. Mnogo ste uzlećeli, pa će vam pad sa tih visina biti bolniji. Vi, Anđići, Jokići, Borovinići i ostali, a ima ih i previše koji kompromituju ugled prosvjete brzo ćete biti prošlost, jer istina koja neumoljivo izlazi na svjetlo dana, će vas baciti u zaborav.  Bićete samo jedna neprijatna epizoda, koju će svi pokušati da zaborave“.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније