Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 09. 2013. 14:57   >>  15:26 8

ZBOG KAP-A

Krivokapić: Ni izbori nijesu isključeni

Ako bi se nastavilo sa insistiranjem na pogrešnoj politici prema KAP-u, država treba da odluči da li će da sluša privatnog investitora ili volju naroda, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić. To je, kako je naglasio, moguće samo na izborima.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Senata Kanade Noelom Kinselom, Krivokapić je istakao da razgovora o rebalansu budžeta može biti samo oko drugih obaveza koje su nastale, a ne o „dugovima koje je Crnoj Gori nanio CEAC“.

„Izbori su otvorena mogućnost i ko god skupi glas 41 poslanika u parlamentu, on može raspisati izbore. Prema tome, ta većina je uvijek moguća. Ja je sada ne vidim ali, ako bi se nastavilo sa insistiranjem na pogrešnoj politici prema KAP-u, onda se ekonomsko devastiranje Crne Gore nastavlja i multiplicira, a traje već od trenutka dolaska tog investitora. Onda naravno, kao što sam rekao još u martu, svaka država treba da odluči da li će da bude zavisna od odluka privatnih investitora ili od volje svojih građana, a volju građana tada možemo čuti samo na izborima“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da njegova partija neće podržati mogućnost dodatnog opterećenja građana Crne Gore za „štetu koju joj je nanio takozvani strateški investitor CEAC“.

„O toj temi ne može biti razgovora. Razgovora o rebalansu može biti oko drugih obaveza koje su nastale. Mislim da je korisno da ovaj put Vlada razgovara sa SDP-om prije usvajanja rebalansa na sjednici i mislim da će tako biti. Mislim da bi time rebalans postao finansijsko - tehničko sredstvo, nikako političko – ekonomsko, kakav je bila namjera kod prvog predloga“, poručio je predsjednik parlamenta i dodao da „računa da će ovaj put pregovori ići efektnije jer se znaju politički stavovi“.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније