Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

17. 07. 2019. 13:09   >>  20:27 35

MARKOVIĆ TVRDI

Nijesmo stopirali državnu počast Bulatoviću

Premijer Duško Marković saopštio je da država nije zabranila, niti stopirala odavanje državnih počasti bivšem predsjedniku Crne Gore Momiru Bulatoviću.

Marković je, odgovarajući u parlamentu na pitanje poslanika DF-a Andrije Mandića, rekao da nije postojao zakonski osnov za odavanje počasti niti inicijativa za donošenje posebne odluke u tom pravcu.

“Prema tome, nije se moglo stopirati ili zabraniti ono čega nema. Gospodin Bulatović je kao prvi predsjednik Crne Gore ostavio svoj profesionalni i politički trag i to mjesto mu svakako pripada”, rekao je Marković.

On je podsjetio da je država uputila delegaciju koja je porodici izjavila saučešće, a koja se sastojala od predsjednika Skupštine Crne Gore, potpredsjednika Vlade, kao ministra vanjskih poslova.

"Moguće je da smo mogli i vi i mi drugačije odreagovati, da vi to pokrenete prema nama, kao što smo mi komunicirali s porodicom preko Državnog protokola, pa da nam sugerišete da nešto uradimo. Nijeste to uradili. Sada želite da politički poentirate", rekao je Marković u obraćanju Mandiću.

Mandić je, sa druge strane, poručio da nije tačno da želi da politizuje ovo pitanje, već da ostane zapisano "kako se Crna Gora odnijela prema prvom izabranom predsjedniku".

Objavljivati odluke o dodjeli stanova po povoljnim uslovima

Predsjednik Vlade Crne Gore, odgovarajući na pitanje poslanika Neđeljka Rudovića iz Poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Demosa da Vlada ne poklanja stanove već da ih dodjeljuje pod povoljnim uslovima, da na sličan način postupaju i druge države, druge grane vlasti u Crnoj Gori kao i strane i domaće kompanije te da on ne vidi razlog da takve odluke ne budu objavljene.

"U crnogorskoj javnoj upravi radi na desetine hiljada zaposlenih. Neki kao funkcioneri, većina kao državni službenici. Valjda je normalno da im država (gle čuda!) kao poslodavac omogući da po povoljnijim uslovima obezbijede krov nad glavom. Trn u oku su Vam funkcioneri, pa ste pitanje postavili tako, da pomišljam da bi Crna Gora bila obećana zemlja kada bi funkcioneri bili beskućnici. Upire se prstom i u državne službenike. Hoćete da kažete da je ispravno da mlada osoba koja gradi karijeru u državnoj upravi (a svi znamo kakve su plate u državnoj upravi) cijelog života ostane kod roditelja. Da nema pravo na podršku poslodavca da dostojanstveno i od svoga rada, gradi svoju budućnost", rekao je premijer.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније