Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 07. 2019. 14:28 >> 14:29

BRAJOVIĆ I KAIRIEN

Dobri odnosi osnova za ekonomsku saradnju

Odlični politički odnosi Crne Gore i Litvanije dobra su osnova za jačanje ekonomske saradnje, saopštili su predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i odlazeća ambasadoka Litvanije Rasa Kairiene. Kao posebno važne istakli su veći broj investicija u Crnu Goru i razvoj trgovinske saradnje, za šta postoji veliko interesovanje privrednika iz Litvanije.

Predsjednik Skupštine primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Litvanije povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

“Brajović zahvalio je ambasadorki Kairiene što je Crna Gora tokom njenog mandata imala veliku podršku Litvanije u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih prioriteta, punopravnog članstva u NATO i napretka u procesu pristupanja Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

Izrazio je očekivanje da će predstojeća posjeta predsjednika Parlamenta Litvanije Crnoj Gori dodatno osnažiti parlamentarnu saradnju.

“Ambasadorka Kairiene istakla je da je prepoznavanje velikog napretka Crne Gore od strane litvanske Vlade, glavni razlog snažnog zalaganja njene države da se evropski put Crne Gore nastavi istom tempom”, saopšteno je iz Skupštine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније