Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

18. 07. 2019. 18:57 >> 18:57

IZVJEŠTAJ DRI

Uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja LP

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj Liberalne partije (LP) za prošlu godinu, i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja.

DRI je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja LP za prošlu godinu, koji je dostupan na njihovoj zvaničnoj internet stranici.

U saopštenju te institucije navodi se da je DRI uradila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti za prošlu godinu.

Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum, izražava pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na Godišnji finansijski izvještaj za 2018. godinu i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj LP u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja osim za navedeno u Izvještaju pod tačkom blagajna opštinskih odbora i pod tačkom rashodi.

„Revizijom pravilnosti poslovanja LP utvrđeno je da nijesu sve finansijske i druge radnje usklađene sa zakonskim i drugim propisima koji su indetifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju“, kazali su i DRI-a.

Neusklađenost se, kako su objasnili, odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Zakona o računovodstvu, Zakona o radu i Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru.

„Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za prošlu izvršena je provjera realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2017. godinu“, dodali su iz DRI-a.

Kako su kazali, revizijom finansijskog izvještaja utvrđeno da je od devet preporuka subjekt revizije realizovao tri preporuke.

»Nije realizovao tri preporuke, djelimično realizovao dvije preporuke, dok se realizacija jedne nije mogla provjeriti, jer nije bilo zapošljavanja u prošloj godini«, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније