Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 07. 2019. 15:55   >>  16:24 3

RADOVANOVIĆ O ISTRAŽIVANJU

"Sve više građana napušta stege"

Najvažniji element istraživanja CEDEM-a jeste da sve više građana polako napušta stege koje im je nametnula tridesetogodišnja nepromijena vlast, ocijenio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Na današnje istraživanje CEDEM-a reagovali su iz pokreta URA konstatujući da je krenuo nezaustavljivi pad Đukanovića.

"Najvažniji pokazatelj istraživanja je nikad slabiji rejting Demokratske partije socijalista. Sve afere koje su isplivale i protesti koji su se dešavali evidentno su uzeli danak. Možda i najvažniji element istraživanja jeste da sve više građana polako napušta stege koje im je nametnula tridesetogodišnja nepromijena vlast i da oslobođeni straha sve jače govore da su protiv DPS-a", ističe Radovanić.

Radovanić ističe da istraživanje treba uzeti sa određenom dozom rezerve.

"Važno je istaći da istraživanje treba čitati kao relativno, ne nasijedajući na moguću političku kalkulaciju koja se često krije iza naručioca istraživanja. Ovo ne treba da bude nikakav signal opoziciji da pohrli na izbore već moramo svi zajedno nastaviti našu misiju stvaranja snažnog pritiska na vlast u cilju ostvarivanja mogućnosti za fer i demokratsko izjašnjavanje. Ukoliko do toga dođe, DPS neće imati ni ovih navedenih 34 odsto", dodao je Radovanić.

On tvrdi da se URA nikada nije bavila kalkulacijama i istražvanjima.

"Što se Ure tiče, nikada se nijesmo bavili istraživanjima već smo potpuno samouvjereno vodili svoju politiku. Pokušavamo da na sve načine izgradimo jasnu proevropsku alternativu i ponudimo konstruktivnu i jasnu političku opciju koja svoj program neće bazirati na populizmu, lažnom patriotizmu ili prevaziđenoj politici prošlosti. Raduje nas da je i CEDEM konstatovao da smo porasli duplo u odnosu na prošlu godinu. To potvrđuje i veliki priliv novih članova i simpatizera koji se desio u toku proljeća. URA se nikada nije bavila politikanstvom i kalkulacijama već isključivo željom za promjenama. Očigledno je da sve više građana prepoznaje našu iskrenu borbu za bolju i drugačiju Crnu Goru", zaključio je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније