Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

18. 07. 2019. 18:39   >>  18:40

VLADA CG

Ispunjena većina obaveza iz Programa pristupanja EU

Crna Gora je, tokom prve polovine godine, od 134 obaveze planirane Programom pristupanja države Evropskoj uniji, ispunila 95, odnosno više od 70 odsto, dok će očekivana realizacija završenih propisa u narednih par sedmica značajno povećati ukupan stepen realizacije obaveza, saopštio je zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o realizaciji Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2019 – 2020, za prvu polovinu 2019, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

"Od 134 planirane obaveze, ispunjeno je 95 (71%), od 84 planirana zakona i podzakonska akta realizovano je 52 (62%), dok je od 50 planiranih strategijskih dokumenata, ispunjeno je 43 (86%)", istakao je Mrdak.

Na sjednici je usvojena i Informacija o smjernicama Kolegijuma za pregovore za dalje funkcionisanje pregovaračke strukture, koje su definisane na 22. sjednici Kolegijuma, s ciljem intenziviranja dinamike pregovaračkog procesa i postizanja što boljih rezultata u nastavku procesa pristupanja EU.

Osim dogovora da se sastanci Pregovaračke grupe, Savjeta za vladavinu prava i Kolegijuma za pregovore održavaju jednom mjesečno, kao i da se sastanci svih radnih grupa održe do 15. jula, dogovoreno je, kako je podsjetio Mrdak, da se u narednom periodu organizuju periodični sastanci resornih ministara s nevladinim organizacijama koje su članovi radnih grupa.

"Na ovaj način, ne želimo samo formalno unaprijediti sistem saradnje sa organizacijama civilnog društva već suštinski naći modalitet za unapređenje svih javnih poilitika i korišćenje svih znanja u našem društvu. Na ovaj način, možemo reći da je Vlada definisala do sada, najintenzivniji i najdinamičniji plan rada u narednom periodu, fokusirajući se na sve svoje ekspertske kapacitete i konsultujući politički nivo", istakao je Mrdak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније