Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 07. 2019. 18:34   >>  18:57

RAĐENOVIĆ ČUČKI

"Učinićemo sve da se ne ponovi kotorski scenario"

Potpredsjednik budvanskog odbora URE Blažo Rađenović kazao je da će GP URA u Budvi učiniti sve da se ne ponovi kotorski scenario i pozvao potpredsjednika Crnogorske Miodraga Čučku da polemiku ne vode na stranicama medija, već da što prije sjednu i počnu i rješavaju nastale probleme.


Povodom poziva budvanskog odbora URA na nastavak razgovora unutar vladajuće koalicije u Budvi, Čučka je kazao da je uticaj URA u strukturama vlasti u Opštini Budva neproporcionalan njihovoj realnoj političkoj snazi u Budvi i da se nada da posljednje saopštenje nije rezultat želje za pukim očuvanjem pozicija moći koje budvanski odbor URA-e realno ne zaslužuje.

"Vjerjemo da Crnogorskoj nije cilj da vrate DPS na vlast, kako je to inače i najavio aktuelni predsjednik države neposredno nakon izbora 2016. godine. Međutim, ukoliko je to njima ili bilo kome drugom legitimno, a jasno je da se može odigrati prema već uspostavljenom mehanizmu prekrajanja političke volje građana, bilo bi korektno da to javno i saopšte", poručuje Rađenović u odgovoru na saopštenje Crnogorske.

On kaže da se u budvanskoj URI nadaju da je Čučka ipak koncentrisano pročitao njihovo saopštenje, a koje samo predstavlja poziv na sastanak i dogovor unutar vladajuće koalicije oko svih pitanja koje se tiču potreba građana i funkcionisanja grada, kako se ne bi ponovio kotorski scenario.

"Ono je upućeno ne samo od strane uvažene profesorice Božene Jelušić već i od Opštinskog odbora GP URA Budva. Možda je gospodinu Čučki, dok je čitao saopštenje, koncentraciju poremetio neko od koalicionih partnera, ali smo u svakom slučaju spremni da o svemu razgovaramo na sastanku koalicije. Zato vas pozivamo, kao i ostale koalicione partnere, da sve probleme koji tište grad i građane rješavamo dogovorom i da se ponašamo odgovorno i zrelo prema mandatima koji su nam povjereni", kaže Rađenović.

Navodi i da "što se tiče predstavnika GP URA u Budvi, učiniće sve da se ne ponovi kotorski scenario, da se u punom kapacitetu afirmiše ono što je u Budvi do sada ostvareno, a da se spriječe štete koje bi u narednom periodu mogle nastati".

"I najzad, pozivamo vas, kao i do sada, da polemiku ne vodimo na stranicama medija, već da što prije sjednemo i počnemo i rješavamo nastale probleme", zaključuje Rađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније