Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 07. 2019. 13:42 >> 13:44
4

ANDRIJEVAČKI SNP

"Jasan odnos DPS-a prema sjeveru"

Izjava lokalnog rukovodstva opštine Andrijevica da investicije u iskorišćenju hidropotencijala u visini od 20 miliona eura predstavlja podsticaj za razvoj ove siromašne opštine, u kojoj i je sada broj korisnika socijalne pomoći veći od broja zaposlenih, jasno govori o politici DPS i odnosa vrha vlasti prema sjeveru, saopštili su iz OO SNP.

 

“Realnost je sasvim drugačija a to govori i sam pogled na realizaciju Budžeta opštine u 2018.godini, i ostvarenog prihoda o koncesija po kojem je za naknadu za korišćenje voda opredijeljeno 53.415, 13 eura, a za naknadu za korišćenje šuma 131.210,64 eura, što ukupno iznosi 184.625,77 eura. Ovaj iznos je mnogostruko manji od iznosa koji sami građani subvencionišu preko računa za struju vlasnicima mini hidrocentrala”,navode iz andrijevačkog SNP-a.

Broj radnika koji zasnivaju radni odnos i naknade koje ostvaruju po tom osnovu su, kako se navodi, zanemarljive u odnosu na  profit koji ostvaruje jedna mini-hidro elektrana.

“O (ne)sposobnosti lokalne samouprave dovoljno govori podatak da projekat mini-hidro centrale  na gradskom vodovodu nije realizovan iako se sa realizacijom krenulo prije nekoliko godina i po tom osnovu su izgubljena ogromna sredstva. Planirani prihod od 250.000 eura na godišnjem nivou, itekako bi dobro došao opštinskom budžetu i ta sredstva bi se mogla upotrijebiti za popravku uništene putne infrastructure”, navode iz SNP-a.

Stanje putne infrastructurena teritoriji opštine, kako kažu,  više je nego katastrofalano, u većini slučajeva uništena je od strane neodgovornih koncesionara, a poslednjih godina u istu se ne ulažu sredstva.

“Ono što je decenijama građeno olako se uništava i osim nasipanja puta, gdje se ulažu ogromna sredstva, samo u 2018.godini oko 180.000 eura, nema novih asfaltiranja i izgradnje novih puteva”, navodi se u saopptenju.

Iz SNP-a kažu da sve više mladih ljudi napušta ove prostore u potrazi za boljim obećanim životom i “ne vide ono što ova vlast pokušava već godinama da predstavi kao boljitak, jer korist od eksploatacije prirodnih resursa sliva se u mnogostruko većem iznosu u džepove tajkuna nego u kasu opštine”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније