Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 07. 2019. 14:23 >> 18:52
5

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

CG pouzdan i odgovoran partner NATO

Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru sa komandantom NATO savezničke komande za transformaciju Andreom Lanatom

 

Đukanović je primio Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

On je kazao da je zadovoljan povodom posjete komandanta u trenutku kada Crna Gora sa ponosom obilježava dvogodišnjicu članstva u Alijansi.

“Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope”, kazao je Đukanović I dodao:

 „U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontitenta.”

Izrazio je zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine.

“Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, i prisustvo u misijama Alijanse”, kazao je predsjednik Crne Gore.

 

Komandant NATO savezničke komande naglasio je da je počastvovan povodom njegove posjete Crnoj Gori kada zajedno obilježavamo važan trenutak, a to je završetak integracije Crne Gore u NATO.

Čestitao je crnogorskom timu i predsjedniku lično na svemu što je urađeno u integracionom procesu i uloženim naporima, ističući da uspješnost procesa nije samo zasluga sektora odbrane već svih institucija.

“Impresioniran sam svim što je urađeno u protekle dvije godine, to je bio kolektivan trud, sveobuhvatan i efikasan. Svojim procesom integracije dali ste primjer drugima u regionu”, kazao je Lanata, uz zahvalnost Crnoj Gori za podršku koju pruža Sjevernoj Makedoniji na njenom putu pune integracije.

Lanata je naglasio da će Crna Gora i dalje imati snažnu podršku Savezničke komande koja će nastaviti da blisko sarađuje sa Crnom Gorom u daljim aspektima adaptacije i transformacije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније