Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 07. 2019. 12:54   >>  12:57 11

BRAJOVIĆ PORUČIO

Vojni poziv uvijek nosi rizike

Vojni poziv uvijek nosi rizik, sa kojim, kako je kazao predsjednik Skupštine Ivan Brajović, niko od vojnika ne kalkuliše.

Brajović je, kao i poslanici DPS-a i SDP-a izrazili su žaljenje i uputili saučešće povodom stradanja hrvatskog vojnika u Avganistanu.

“Uz sve priče za i protiv NATO-a, uvijek izražavamo značajnu pažnju svima koji nose uniforme vojske i policije”, kazao je Brajović i dodao da je SD na njih ponosan, kao i na članstvo u NATO-u.

U Skupštini je danas trebalo da poslanici, bez rasprave drugi put glasaju o Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu.

Prvi put je za usvajanje zakona bila potrebna dvotrećinska, a drugi put apsolutna.

Poslanik DPS-a Obrad Stanišić naveo je da  izmjene zakona nijesu prije pet mjeseci prošle u Skupštini, jer nije bilo dvotrećinske većine.

On je kazao da ne želi da politizuje stradanje jednog hrvatskog vojnika u Kabulu. Podsjetio je da su svi naši vojnici u Avganistanu bezbjedni.

“Mi smo članica NATO-a i nikada više nijesmo pod stolom, već smo uvijek za stolom sa državama članicama”, poručio je Stanišić.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je naveo da je stradanje hrvatskog vojnika uzmemirilo javnost i u toj državi i u Crnoj Gori.

On je istakao da se SDP od osnivanja zalaže da vrijednosti NATO-a, pa će, kako poručuje, podržati i izmjene zakona.

“Takvi izazovi su sastavni dio svake vojkse, život je takav ne možemo zbog nemilih događaja, koliko god bili teški negirati ono što su benefiti od članstva u NATO-u” , poručio je Konjević.

Poslanik DF-a Slaven Radunović, je kazao da je izbjegnuta rasprava o izmjenama zakona, jer je prekjuče u Avganistanu poginuo hrvatski vojnik u NATO misliji, a dvojica su ranjena.

Poslanik DF-a Milan Knežević naveo je da se izmjenama zakona ukida princip dobrovoljnosti o učešću u NATO misijama.

“Smije li Hrvatska, nakon ovoga, da povuče ijednog vojnika iz Avganistana, ne smije. Zato što je potpisala ovo što vi smatrate fantastičnim”, poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније