Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2019. 06:48 >> 19:37
2

NIKOLIĆ VJERUJE

Krize nema, i sad postoje uslovi za fer izbore

Osim što u državi trenutno ne vidi ni naznaku političke krize, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić smatra i da postoje uslovi za fer i slobodne izbore.

Ipak, kako piše Dan, nije želio da komentariše ponudu koju već neko vrijeme premijer Duško Marković najavljuje za opoziciju.

Nikolić je kazao da će sa detaljima ponude javnost biti upoznata nakon detaljnog razmatranja na stranačkim organima nakon kongresa.

"U Crnoj Gori apsolutno postoje uslovi za fer i slobodne izbore, po kojima su sprovedeni svi izbori u prethodnih nekoliko godina. Naravno, prostora za napredak ima i upravo tome služi skupštinski Odbor za dalju dogradnju izbornog i drugog zakonodavstva. Mi već pripremamo određena rješenja i spremno čekamo povratak kolega iz opozicije kako bismo zajedno radili, a vjerujem da smo jedan značajan dio posla već završili. Apsolutno smatram da je opoziciji tu mjesto i očekujem da će se uskoro vratiti radu, kako bismo zajednički došli do rješenja na osnovu preporuka OEBS-a i ostalih tema koje su predmet nadležnosti odbora", rekao je Nikolić u intervjuu za Dan.

Zasad, kako je rekao, ne bi detaljnije govorio o ponudi i terminima kada će ona biti upućena.

"Ono što je važno jeste da je Demokratska partija socijalista spremna da ide u korak sa izazovima i da pravovremeno od govori na njih, a detalji same ponude će biti saopšteni javnosti nakon detaljnog razmatranja na stranačkim organima. Znate da smo trenutno u procesu pripreme stranačkog kongresa koji je zakazan za 30. novembar i to je fokus naših aktivnosti", kazao je Nikolić.

Govoreći o tome ima li političke krize u zemlji, Nikolić kaže: "Rekao bih da trenutno u Crnoj Gori ne postoji politička kriza, ali postoji trajan napor opozicije da stvaranjem opstrukcija i produkovanjem afera stvori političku krizi i iz toga profitira. Ipak, takva taktika opozicije do sada nije dala nikakve rezultate i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Demokratska partija socijalista nastaviće pre dano da rad i na ostvarenju rezultata iz oblasti ekonomije, vladavine prava, strukturnih reformi i integracionih procesa za dobrobit građana Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније