Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2019. 06:56   >>  18:39 9

RUDOVIĆ SAOPŠTIO

Opozicija da zajednički predloži platformu

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović kazao je da slobodni izbori nijesu više samo interes Crne Gore, već i Evropske unije, te da je opozicija dužna da zajednički osmisli i predloži platformu koja će dovesti do toga.

Istakao je da od vladajuće koalicije ne treba očekivati da se ponaša fer i da zato treba dosljedno slijediti svoje stavove i ne odstupati od zadatih uslova.

Na pitanje kada bi mogla očekivati zajednička ponuda opozicije, Raduović za Dan kaže da je bilo prirodno da opozicija još u novembru 2016. godine definiše zajedničku listu uslova za održavanje izbora, od čijeg bi ispunjavanja zavisilo da li će uopšte učestvovati na narednim izborima.

"Odmah poslije opravdane proklamacije bojkota parlamenta, koji je rezultat činjenice da je vlast uzurpirana i da je proizvod dokazane kupovine glasova i fabrikovanja vanrednog stanja zbog navodnog državnog udara, opozicija je morala da usaglasi zahtjeve. Saglasnost opozicije, uz nespornu želju Brisela da pomogne stvaranju ambijenta za slobodne izbore, dovela bi DPS u situaciju da popusti. Nijesmo iskoristili vrijeme i opet se nalazimo u istoj situaciji. Da bismo je prevazišli, za početak bi bilo korisno uspostaviti redovnu i normalnu komunikaciju između opozicionih subjekata", kazao je Rudović.

Tvrdi i da je "nesporno da DPS ne može da pobijedi ako imamo redovan i normalan ambijent za izbore". 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније