Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 08. 2019. 12:45 >> 12:45

DPS SAOPŠTIO

Veliki doprinos dogradnji izbornih zakona

Demokratska partija socijalista (DPS) izražava zadovoljstvo što je sa koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji ukupnog pravnog sistema Crne Gore, i sa naročitim akcentom na izborno zakonodavstvo.

 

To je, kako kažu iz DPS-a, bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora.

"Vjerujemo u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali. Ovom prilikom želimo da zahvalimo našim koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora kao i međunarodnim ekspertima na značajnoj pomoći i izuzetnom doprinosu u radu i iznalaženju najboljih rješenja", saopštio je DPS.

Rad Odbora, kako kažu, karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces.

"Rješenja do kojih smo došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela.  Na ovaj način Demokratska partija socijalista, kao ubjedljivo najjača partija u Crnoj Gori, pokazala je odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirala zbog čega u kontinuitetu ima stabilnu i izuzetno visoku podršku građana", kažu iz DPS-a.

Fokus su, kako tvrde, stavili na rad i predanost u ispunjavanju obaveza za koje su nam građani dali mandat.

"Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo", rekli su iz DPS-a.

Jedine relevantne "političke poene", kažu iz DPS-a, daju građani na izborima u vidu svojih glasova.

"Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga i odgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima", navodi se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније