Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 08. 2019. 16:42 >> 16:48
1

BRAJOVIĆ

"Onemogućili smo izgovore za neučestvovanje u odboru"

Nakon sto je Skupština, kasno sinoć, usvojila Prijedlog odluke o obrazovanju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, predsjednik Skupštine Ivan Brajović je ocijenio da je usvajanjem izmjena o Odboru napravljen korak ka tome da se onemoguće prigovori za neučestvovanje u privremenom odboru.

Brajović je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da želi da bude optimista i da proaktivno djeluje.

"Uvijek smo pozivima pokušavali da dovedemo do toga da parlament funkcioniše u punom sastavu kao i sva radna tijela, stalna i privremena. Mislim da smo i sinoć napravili još jedan korak ka tome," kazao je Brajović.

"U svakom slučaju, neću komentarisati kako će se ponašati pojedini poslanički klubovi i partije, ali mislim da smo napravili još jedan korak ka tome da ustvari onemogućimo da neki imaju izgovore za neučestvovanje u odboru", naveo je Brajović.

On je kazao da je, dajući mogućnost da se dođe do nekog rješenja, zaista želio da dođe do deblokiranja rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

„Značajan posao je rađen u onom dijelu odbora koji je funkcionisao zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora i akademske zajednice, i volio bih da imamo do kraja godine u parlamentu provedene i usvojene sve zakone koji bi kreirali jedan još kvalitetniji izborni ambijent“, rekao je Brajović.

Komentarišući izmjene Poslovnika kojima je predviđenoi kažnjavanje poslanika koji ne dolaze na posao, Brajović je kazao da je najveća sankcija za poslanike koji ne dolaze u parlament - stav građana i glasanje na sljedećim izborima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније