Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

01. 08. 2019. 17:15   >>  17:12

RAKOČEVIĆ

"Vjerujem da će se opozicija vratiti dijalogu"

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević rekao je očekuje da će se cjelokupna opozicija vratiti dijalogu i time eliminisati bilo kakve sumnje u vezi sa narednim parlamentarnim izborima.

On je, komentarišući usvajanje izmjene Odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, naveo da je zadovoljan postizanjem dogovora sa opozicijom i prilikom da sjednu i zajedno unaprijede izborni ambijent.

„Vjerujem da će se cjelokupna opozicija, ali i jedan veliki dio pozicije, vratiti dijalogu i da ćemo na taj način stvoriti uslove da niko nema nikakvu sumnju u izbore koji nas čekaju sljedeće godine“, rekao je Rakočević novinarima u parlamentu.

On je, na pitanje kako komentariše izjavu Demokrata da je DPS kapitulirao kad je prihvatio briselski plan, odgovorio da politikantske i neosnovane optužbe prepušta političkoj konkurenciji.

„Pa svi kojima je cilj unaprjeđenje izbornog zakonodavstva i prihvatanje svih preporuka ODIHR-a i OEBS-a, svi ti politički subjekti su zadovoljni tim da ćemo imati nove članove u Odboru za izborno zakonodavstvo“, naveo je Rakočević.

Upitan da prokomentariše najava dijela opozicije da možda neće učestvovati u radu Odbora, Rakočević je kazao da zaista vjeruje da će opozicija pristupiti radu.

„Mi smo sve ovo vrijeme radili i izgradili ozbiljna rješenja, koja su tek podloga i platforma za dalji zajednički dogovor i razgovor“, zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније