Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 08. 2019. 17:59 >> 18:00
19

SNP PODGORICA

Predstavnik CG na proslavi Oluje ne iznenađuje

Odluka zvanične Podgorice da pošalje predstavnika na proslavu vojno-policijske akcije "Oluja", koja je dovela do egzodusa preko 200.000 Srba, ne predstavlja iznenađenje, kazao je potpredsjednik Odbora SNP Podgorica Bogdan Božović.

"Navikli smo da srozavanje ugleda i dostojanstva Crne Gore, stečenog kroz viševjekovnu borbu za slobodu i pravdu, za aktuelnu vlast nema granica". kazao je Božović.

On ocjenjuje da vlast ne vodi politiku u interesu svojih građana, što kako dodaje, često znaju da navedu kao razlog nekih spoljnopolitičkih odluka.

"Kako drugačije objasniti odluku da se pošalje predstavnik na proslavu 'Oluje' a da se pritom skoro trećina stanovništva izjašnjava kao Srbi. Srbi se u Crnoj Gori tretiraju kao građani drugog reda", navodi se u saopštenju.

Velika većina građana Crne Gore, kazao je Božović, saosjeća sa Srbima koji su protjerani sa svojih ognjišta, uvjereni da se to više nikada neće nikome dogoditi.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније