Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 08. 2019. 19:05 >> 19:05

DPS

"Rješenja su dobra, sa kim smo pregovarali manje bitno"

Demokratska partija socijalista, kao državotvorna partija, ima veću odgovornost od partija iz opozicije, koje svojim političkim djelovanjem nastupaju, kao da su na političkoj sceni jednokratno - od danas do sjutra, navodi se u saopštenju te partije.

"Upravo zbog toga, imajući pred sobom ozbiljan zadatak, kakav je izborno zakonodavstvo, mi se bavimo suštinom, predanim radom na implementaciji preporuka Evropske unije, a ne medijskim prizemnim prepucavanjima, koja zagađuju društveni ambijent u Crnoj Gori i čine da pada ukupno povjerenje u političke partije", kazali su iz DPS-a.

Imali su, kažu, svoj jasan cilj i kao mnogo puta do sada, ostvarili ga.

"Ostvarili smo svoj cilj jer smo konačno naišli na spremnost i ostatka opozicije da se pridruži radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Ostvarili smo svoj cilj jer smo sa predstavnicima akademske zajednice i civilnog sektora, ozbiljno i predano radili u okviru radnih grupa Odora, i pripremili kvalitetna rješenja povodom izbornih zakona, što su nedavno prepoznali naši evropski prijatelji. Ostvarili smo svoj cilj jer će opozicija konačno svoj nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu u okviru Odbora", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da su i njihovi oponenti shvatili, ono što odavno tvrde, da rad u Parlamentu predstavlja jedini model za stvaranje unaprijeđenog izbornog ambijenta.

"Naši evropski partneri, koji su umnogome doprinijeli da se stvore uslovi za dijalog opozicije i vlasti, utvrdili su da postoje samo četiri razlike između prethodne Odluke i prijedloga njene dopune. Međutim, DPS-u je prihvatljiva svaka sugestija opozicije, koja unapređuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem. Nama je važna suština. Ona se ogleda u tome da treba da radimo, a ne da se medijski, pritom primitivno, nadgornjavamo, kako to čini dio opozicije proteklih dana", dodaju iz te partije.

Ne žele, kažu da ulaze u svađe i infantilna prepucavanja, kada se radi o ovako ozbiljnoj temi.

"Takođe, vodeći računa o suštini i imajući u vidu da smo svoj cilj postigli, za sada nećemo saopštavati sa kim smo i na koji način razgovarali i dogovarali ovakva, inače veoma dobra rješenja za sveobuhvatno unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније