Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 02. 2013. 20:31 >> 20:28
2

REAGOVANJA

Lekić i Pozitivna CG: Posao za Tužilaštvo

Pozitivna CG tražiće da opozicione partije u ponedjeljak održe sastanak da bi opozicija zvanično iskazala stav o audio-snimcima sa sjednice DPS-a koje su objavili mediji. Ako Tužilaštvo ne pokrene postupak, to će značiti da je Ustav napadnut od onih koji bi trebalo da ga brane, rekao je predsjednički kandidat Miodrag Lekić.

List Dan je objavio u prethodna dva dana da je rukovodstvo DPS-a 30. juna prošle godine dogovorilo da novcem iz budžeta obezbijedi zapošljavanje isključivo svojih članova i simpatizera kako bi se obezbijedilo što više glasova na izborima koji su održani 14. oktobra.

Lekić je kazao da je partijsko zapošljavanje uoči izbora, poznati neslavni metod u dužem periodu, koji, kako je naveo, ne predstavlja samo skandal već ozbiljno ugrožavanje zakona i Ustava.

“Napadnut je Ustav, njegov član 2., u kojem se kaže da se ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima”, navodi se u Lekićevom reagovanju.

On smatra da se najnovijim dešavanjima dovodi u pitanje i regularnost rezultata posljednjih izbora.

„Tražićemo od kolega iz opozicije da u ponedeljak sazovemo radni sastanak zbog tog skandala. Ovo neće tek tako proći jer poglavlja 23. i 24. koji su uslov za ulazak u Evropsku uniju, obuhvataju ta pitanja“, rekao je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

On je kazao da nadležne institucije imaju sve dokaze da kazne aktere sa sjednice DPS-a.

„Ukoliko je nekada falilo dokaza, danas im ne fali apsolutno nijedan. Stav Pozitivne je da državni tužilac i nadležne institucije treba najzad da pokrenu mehanizme kako bi ove brutalne i bezobrazne bezakonitosti kaznili kako treba“, kazao je Pajović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније