Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2019. 07:09 >> 07:09
1

VUKSANOVIĆ PORUČIO

HGI dokazao lojalnost Crnoj Gori

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) je na političkoj sceni Crne Gore već 17 godina i to je respektabilna činjenica s obzirom na turbulentni društveno-politički ambijent našeg podneblja, kazao je Adrijan Vuksanović, novoizabrani predsjednik te političke partije.

Kako je istakao za Dan, razlog njihovog trajanja leži u želji Hrvata u Crnoj Gori da imaju svoju autentičnu stranku koja će im afirmisati i politički identitet.

"Ne manje važno jeste i naše djelovanje na javnoj sceni koje je prepoznatljivo i principijelno. HGI se profilirala kao stranka koja je dokazala komplementarnost nacionalnog identiteta i lojalnost državi u kojoj živimo i stvaramo. Ne suprotstavljajući ta dva pojma, već ih skladno njegujući, zadobili smo simpatije i povjerenje koje nadilazi naše okvire", kazao je Vuksanović.

Kako je poručio, novo rukovodstvo stranke gradiće svoje dalje djelovanje na tim ostvarenjima, uz novu kreativnost i energiju.

"Naš magistralni pravac je jasan i nepromjenjiv. Gdje smo željeli vidjeti Crnu Goru, tamo smo je, zajedno s našim partnerima, i doveli. Vidjeli smo je nezavisnu, a to je postala 2006. godine. Htjeli smo je u NATO-u, ostvarili smo članstvo. Hoćemo biti dio EU, uvjeren sam da ćemo i to postići. Ponosan sam što smo pomogli da se Crna Gora pozicionira tamo gdje je i počela njena državnost, a to je zapadni civilizacijski krug", poručio je Vuksanović.

On navodi još ne razmišlja o nastupu na parlamentarnim izborima koji su zakazani za narednu godinu.

Vuksanović navodi da ih prije toga čekaju lokalni izbori u jednoj primorskoj opštini i to za svega par mjeseci.

"Prvi ispit nam je za svega nekoliko mjeseci, i to na lokalnim izborima u Tivtu. Vjerujem da ćemo tada dobiti pozitivnu reakciju naših birača", jasan je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније